Nou edifici per a la protonteràpia del Parc Sanitari Pere Virgili
- 7075.10 m²
Lo esencial
- Cliente / Promotor: Servei Catala de la Salut
- Ubicación: Parc Sanitari Pere Virgili
- Arquitectura / DO: Lluis Moran, Diego Nakamatsu
- Área, m²: 7075.10 m²
- Inicio - Fin: 2024-2027
- Colaboradores: Antonio Recio (Enginyeria)
- Constructor: UTE: Dragados, Sogesa, Dominion
Descripción
-
Description:
Des de la UTE ENNE + G3 es fan les funcions de coordinació integrada del nou edifici per a la protonteràpia del Parc Sanitari Pere Virgili, perseguint l'excel·lència a través de la metodologia LEAN. L'edifici està dissenyat sota criteris d'eficiència energètica amb solucions que garanteixen l'estalvi, la sostenibilitat i la humanització dels ambients.
Tot el procés constructiu es planeja amb objectius de millora, optimitzant els recursos per dissenyar i produir a un cost més baix, amb més qualitat, més seguretat i amb terminis de lliurament més curts, dins d'un marc ecològic amb l'entorn. A través d'instal·lacions muntades a taller, sistemes preindustrialitzats i un control centralitzat, es proposa millorar el procés de posada en marxa.
Aquest projecte pren forma des de la donació l'octubre de 2021 de la Fundació Amancio Ortega al govern d'Espanya de 280 milions d'euros per instal·lar 10 acceleradors de protons al sistema públic de salut. Al març del 2022, les comunitats autònomes van començar a posar els mitjans per implementar el nou tractament, sent les ubicacions seleccionades segons criteris d'accessibilitat, equitat i recursos.
Llegeix més:
- Médica G. [Gaceta Médica]. (2024, 13 de septiembre). Galicia será la primera comunidad en contar con un centro de protonterapia en 2026. Gaceta Médica.
- Donación de 280 millones de euros para instalar diez aceleradores de protones en el sistema público de salud.