Reforma Clínica Barcelona IVF Edifici Planetarium
- 470 m²
Lo esencial
- Cliente / Promotor: Clínica Barcelona IVF
- Ubicación: Carrer de les Escoles Pies, 103, 08017 Barcelona, España
- Arquitectura / DO: Albert de Pineda, Giovanna Pomo
- Categoría: Sanitario - Ambulatorio
- Área, m²: 470 m²
- Inicio - Fin: 2022
Descripción
-
Description:
Les instal·lacions de la Clínica Barcelona IVF, dedicada a l'estudi de l'esterilitat i tractaments de reproducció assistida, s'ubiquen a l'antic edifici Planetarium. S'han dut a terme diverses reformes interiors per adaptar l'ús original, observatori celeste i espai de divulgació, a un nou ús sanitari com a centre de serveis de diagnòstic i tractament d'alta tecnologia.
La primera fase va constar de la reforma de la zona quirúrgica i els laboratoris de la planta soterrani. L'objectiu del projecte va ser optimitzar el funcionament a través de noves instal·lacions tècniques, augmentar el confort i la qualitat ambiental interior i crear un espai biofílic que aporti confort al personal i pacients. A l'àrea de REA, al costat dels boxs, s'instal·len grans claraboies de llum artificial que simulen una il·luminació natural amb un joc d'intensitats, colors i imatges.
L'actuació de la segona fase, centrada en la planta baixa, va tenir com a objectiu dividir el flux públic dels serveis tècnics reservats per al desenvolupament de les tasques del personal sanitari. El tambor de la cúpula està revestit de llistons verticals de fusta de bedoll, de 4 cm de gruix, separades per 2 cm sobre un fons negre, i s'uneixen al vestíbul d'entrada en un gest que guia a l'usuari cap a la sala d'espera, proporcionant una direcció clara i una sensació acollidora des del moment de l'ingrés. La verticalitat de les làmines de fusta contrasta amb la disposició horitzontal dels tubs circulars d'alumini de la cúpula, creant un interessant joc de línies i textures al sostre. Aquest contrast afegeix dinamisme i profunditat al disseny interior. La cúpula s'il·lumina amb microperfils LED de llum, ancorats a l'estructura, simulant la constel·lació de Cassiopea en una petita referència al Planetarium original.
Més informació:
- Fotògraf: Simon Garcia | arqfoto.com